Θεατρική Παράσταση του 2ου ΓΕΛ

Στο πλαίσιο της Θεατρικής Άνοιξης το 2 ΓΕΛ Σερρών παρουσιάζει το έργο Ματωμένος Γάμος του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος είναι οι Κραβαριώτης Γιώργος, Κούλα Βασιλική και Μαγδανοζίδου Βικτωρία. 

 Ο Λόρκα θεωρείται ο κορυφαίος Ισπανός δραματουργός του 20ού αιώνα και ο «Ματωμένος γάμος» από τα σημαντικότερα έργα του. Πάθος και έρωτας, σύγκρουση μεταξύ κοινωνικών κανόνων και των ανθρώπινων αισθημάτων, πίστη και τιμή, αποτελούν τα θέματα του έργου.

Το μεγάλο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα διαδραματίζεται σ’ ένα αγροτικό περιβάλλον. Ένας νέος αποφασίζει να παντρευτεί τη γυναίκα που επιθυμεί. Εκείνη δέχεται. Ωστόσο, τη μέρα του γάμου τους εμφανίζεται και πάλι ο παλιός της αγαπημένος, ο Λεονάρντο, και η νύφη φεύγει μαζί του. Ο γαμπρός δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να ξεπλύνει την ντροπή και να αποκαταστήσει την τιμή του. Κυνηγάει το παράνομο ζευγάρι μέσα σε μια νύχτα, όπου η φύση οργιάζει. Η κατάληξη θα είναι τραγική.

Posted in Εκδηλώσεις.