Το πείραμα του Ερατοσθένη

Το 2ο ΓΕΛ Σερρών συμμετείχε στο πείραμα του Ερατοσθένη που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018. Χρησιμοποιώντας ράβδους και χάρακες, οι μαθητές του Β1 μέτρησαν την περιφέρεια του πλανήτη υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Σταύρου Κουταντώνη και Γιώργου Καβακλιώτη. «Θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη μέτρηση έχει τεράστια αξία, όχι μόνο επιστημονική αλλά και εκπαιδευτική, καθώς συνδυάζει γεωγραφία, μαθηματικά, φιλοσοφία, φυσικές επιστήμες, προχωρήσαμε με τους μαθητές στην επανάληψη της διαδικασίας που ακολούθησε ο Ερατοσθένης», δήλωσε ο κ. Σωτήρης Μανδηλιώτης, υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Σερρών και ένας από τους διοργανωτές του πειράματος. 

«Ήταν κάτι σπουδαίο για εμάς να επαναλάβουμε αυτό το τόσο σημαντικό πείραμα. Χαρήκαμε πολύ όταν ενημερωθήκαμε ότι θα γίνει», είπε στην εφημερίδα "Τα Νέα" η μαθήτρια του σχολείου μας Άννα Γρούνα.

Η είδηση στην εφημερίδα "Τα Νέα"

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5529476/to-peirama-toy-eratosthenh-2-300-xronia-meta/#6

4ο Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Λυκείων Δικτύου ASPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας

Το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας του Προγράμματος Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO με θέμα: « Συνυπάρχω, Συνανήκω, Συμπορεύομαι - Θεσμικό και Αξιακό Πλαίσιο: Κατακτήσεις και Προοπτικές» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο 2ο ΓΕΛ Σερρών στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2018. Την διοργάνωση του Συμποσίου ανέλαβε το 2ο ΓΕΛ Σερρών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (Τμήμα Διεθνών Σχέσεων) και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Το Συμπόσιο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών, πιο συγκεκριμένα του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, της Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών και του Επιμελητηρίου Σερρών.  Την ευθύνη της διοργάνωσης καθώς και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε το 2ο  ΓΕΛ Σερρών, η οργανωτική επιτροπή του οποίου αποτελείτο από τους: Βασιλική Κούλα, Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Σερρών, Ντίνα Τσιαούση και Θανάση Αγγειοπλάστη, Υποδιευθυντές του 2ου ΓΕΛ, Σταύρο Κουταντώνη, σύνδεσμο του 2ου ΓΕΛ στο Δικτύο Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας  ASPnet UNESCO, Τάνια Ζουρνατζή, Νανά Κουρτίδου, Λία Τερζούδη και Αρετή Χρήτη.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν συνολικά στις επιτροπές, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και στην εικαστική έκθεση 200 μαθητές - μαθήτριες και καθηγητές - καθηγήτριες από  12 ιδιωτικά και δημόσια Λύκεια της Κ. Μακεδονίας, καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών του 2ου ΓΕΛ Σερρών, που εργάστηκαν εθελοντικά για την καλύτερη διεξαγωγή του Συμποσίου. Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν τα εξής: 2ο  ΓΕΛ Σερρών, Αρσάκειο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, ΓΕΛ  Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, ΓΕΛ Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, ΓΕΛ Ευκαρπίας, Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 1ο ΓΕΛ  Μίκρας, 1ο ΓΕΛ Σερρών 4ο ΓΕΛ Σερρών, Μουσικό Σχολείο Σερρών, ΓΕΛ Πεντάπολης Σερρών, ΓΕΛ Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών

Την πρώτη μέρα του Συμποσίου, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους, παρουσιάστηκαν τα καλλιτεχνικά προγράμματα των 12 σχολείων που περιελάμβαναν θεατρικά δρώμενα, χορό, μουσική και τραγούδι, παρουσιάσεις (power­point),  ταινίες μικρής διάρκειας (video), όλα σχετικά με το θέμα του Συμποσίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των συμμετεχόντων σχολείων έδωσαν πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό, υποστηρίζοντας το μήνυμα του Συμποσίου, δηλαδή το μήνυμα της συνύπαρξης, του «συνανήκειν» και της συμπόρευσης σε ένα κόσμο που συνεχώς  εξελίσσεται και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.

Την εναρκτήρια εκδήλωση του 4ου Μαθητικού Συμποσίου του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας του Προγράμματος Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet  UNESCO τίμησαν με την παρουσία τους  και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης, κ. Θεολόγος, ο εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και της Ενιαίας Σχολικής  Επιτροπής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ. Β. Τερζής, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου,  ο  κ. Ι.  Μωυσιάδης,  Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Σερρών,  η κα. Χρ. Μπουλακάκη  εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO  η κα. Βέρα Δηλάρη, Εθνική συντονίστρια του δικτύου ASPnet για την UNESCO για όλη την Ελλάδα, η κα Συριάνη, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας , ο  κ. Κ. Τενεκετζής, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και η κα Βασιλική Κούλα, Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Σερρών, η οποία κήρυξε και την έναρξη του Συμποσίου. Επίσης τίμησαν  με την παρουσία τους την εκδήλωση ο κ. Τσαλουχίδης, πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ο κ. Ξ. Παπασταμόπουλος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών,  η κα Σ. Ευθυμιάδου, Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Σερρών, ο κ. Ντάνης, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ11 και Σύμβουλος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης του 2ου ΓΕΛ Σερρών, η κα Κ. Μπεζεργιαννίδου, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04, ο κ. Ι. Κιορίδης, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ02, η κα Ε. Πάνου, Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών, ο κ. Γιαννάκης, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, η κα Κ. Εμμανουηλίδου, Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Σερρών, καθώς και Διευθυντές και Διευθύντριες σχολείων της Δ.Δ.Ε. Σερρών.

  Στο δεύτερο μέρος της πρώτης ημέρας του Συμποσίου, οι μαθητές και μαθήτριες χωρίστηκαν σε δώδεκα (12) Επιτροπές προκειμένου να συνομιλήσουν και να συντάξουν πόρισμα σχετικό με τα θέματα που συζητήθηκαν. Οι Επιτροπές εργάσθηκαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στις αίθουσες του 2ου  ΓΕΛ Σερρών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Καθηγητών του σχολείου η  συνάντηση των υπεύθυνων καθηγητών των Λυκείων Κ. Μακεδονίας που συμμετείχαν στο 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του Προγράμματος Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO. Μετά το πέρας των συνεδριάσεων των Επιτροπών και όσο οι Πρόεδροι και οι Γραμματείς τους έγραφαν τα πορίσματα, στα οποία είχαν καταλήξει, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο του σχολείου, μαθητική γιορτή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ με πολύ χορό και τραγούδι, γιορτή που έδωσε την ευκαιρία σε όλους να ανταλλάξουν εντυπώσεις για την εμπειρία της συμμετοχής τους στο Συμπόσιο.

 

Την  δεύτερη ημέρα του Συμποσίου, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, οι μαθητές συνήλθαν σε ολομέλεια στην αίθουσα Γ. Χρηστίδης του Επιμελητηρίου Σερρών.  Αναγνώσθηκαν τα δώδεκα πορίσματα των Επιτροπών και αφού τέθηκαν προς ψήφιση στην ολομέλεια των μαθητών, επικυρώθηκαν όλα. Τα πορίσματα απέρρεαν από τις συζητήσεις των μαθητών και αποτύπωναν τους προβληματισμούς τους, τις επισημάνσεις τους και τις προτάσεις τους αναφορικά με το θέμα και την προβληματική που έθετε.

    Το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο κατά γενική ομολογία των συναδέλφων των 12 σχολείων και των μαθητών τους διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία. Το 2ο ΓΕΛ Σερρών ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους των 12 σχολείων για την άψογη συνεργασία τους καθ΄ όλο το διάστημα της προετοιμασίας, καθώς επίσης και για τη συμμετοχή τους στο Συμπόσιο. Απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Χρ. Μπουλακάκη, εκπρόσωπο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO,  και  στην κ. Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια του δικτύου ASPnet για την UNESCO για όλη την Ελλάδα,  για την αμέριστη συμπαράστασή τους  και την αρωγή τους, όπως και σε όλους όσοι συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση του συμποσίου. Τέλος, εύχεται κάθε επιτυχία στο σχολείο που θα αναλάβει τη διοργάνωση του 5ου Μαθητικού Συμποσίου Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας του Προγράμματος Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO  το 2019. 

4ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet – UNESCO Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας

Το 2ο ΓΕΛ Σερρών διοργανώνει στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2018 το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας του Προγράμματος Συνεργαζόμενων σχολείων ASPnet UNESCO. Το θέμα του φετινού Συμποσίου είναι «Συνυπάρχω, Συνανήκω, Συμπορεύομαι: Θεσμικό και Αξιακό πλαίσιο - Κατακτήσεις και Προοπτικές» και θα λάβουν μέρος σε αυτό 200 περίπου μαθήτριες και μαθητές με τους υπεύθυνους καθηγητές τους από 13 δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρώτο μέρος του Συμποσίου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών από τις 9:30 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα που άπτεται της θεματικής του Συμποσίου. Το δεύτερο μέρος θα διεξαχθεί στο 2ο ΓΕΛ Σερρών, όπου οι μαθητές από τις 16:00 έως τις 21:00 μ.μ. χωρισμένοι σε ομάδες θα συζητήσουν το βασικό θέμα και τα υποθέματα του Συμποσίου, ενώ το πρωί της δεύτερης μέρας στο Επιμελητηριακό Μέγαρο Σερρών θα ανακοινώσουν στην ολομέλεια τα πορίσματά τους. Στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου θα υπάρχει παράλληλη καλλιτεχνική έκθεση με έργα ζωγραφικής που δημιούργησαν οι μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων. Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Συμποσίου εδώ.

Προσφορά Αγάπης

Μάθημα αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς έδωσαν οι μαθητές του σχολείου μας συγκεντρώνοντας και προσφέροντας τρόφιμα σε οικογένειες της πόλης μας που έχουν ανάγκη. Τους μαθητές οργάνωσαν και εμψύχωσαν οι καθηγήτριες Χρύσα Βλάικου και Ιωάννα Γερούκη. Συγχαρητήρια σε όλους όσους έκαναν πράξη τον ανθρωπισμό. Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία!!

Το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο ΑSPnet UNESCO στο 2ο ΓΕΛ Σερρών

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 16:30 πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΓΕΛ Σερρών η 2η συνάντηση των συντονιστών καθηγητών των Λυκείων του Δικτύου Συνεργαζόμενων σχολείων ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Εθνική Συντονίστρια κα. Βέρα Δηλάρη, η οποία συντόνισε τη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης. Το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2018 στο 2ο ΓΕΛ Σερρών. Συντονιστής καθηγητής του σχολείου μας είναι ο Κουταντώνης Σταύρος. Στην οργανωτική επιτροπή του συμποσίου συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Τσιαούση Κωνσταντίνα, Κουρτίδου Νανά, Ζουρνατζή Τάνια, Τερζούδη Λία, Χρήτη Αρετή και Αγγειοπλάστης Θανάσης. Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν το 1ο ΓΕΛ Σερρών, το 4ο ΓΕΛ Σερρών, το Μουσικό Σχολείο Σερρών, το ΓΕΛ Πεντάπολης, το ΓΕΛ του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών, το ΓΕΛ Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, το Πειραματικό ΓΕΛ ΠΑΜΑΚ, το ΓΕΛ Ευκαρπίας, το 1ο ΓΕΛ Μίκρας, το 2ο ΓΕΛ Μίκρας, το ΓΕΛ Ελληνογαλλικής σχολής Καλαμαρί και το Αρσάκειο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το θέμα και τα υποθέματα του συμποσίου καθώς και λεπτομέρειες για τον χώρο διεξαγωγής του συμποσίου και για τη μετακίνηση των μαθητών. Το θέμα είναι «Συνυπάρχω - Συνανήκω - Συμπορεύομαι» με έμφαση στο θεσμικό και αξιακό πλαίσιο (κατακτήσεις και προτάσεις).

Πρόγραμμα πρόληψης της λοίμωξης HIV

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση για την HIV λοίμωξη και το AIDS σε μαθητές της Γ’ Λυκείου μετά από άδεια των γονέων τους. Το Κέντρο Ζωής, με πανελλήνια άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολικές μονάδες και των δεκατριών περιφερειών της Ελλάδας και ενημερώσεις με ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων και έμπειρων στελεχών του Οργανισμού. Την επιστημονική επιμέλεια του έντυπου και του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων, έχει αναλάβει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), ενώ έχει διασφαλιστεί έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η ενημέρωση του μαθητικού – νεανικού πληθυσμού της Ελλάδας αποσκοπεί στο να καλύψει ένα επανειλημμένως διαπιστωμένο και κρίσιμης σημασίας κενό, για την ατομική και τη δημόσια υγεία, σε σχέση με την λοίμωξη HIV και το AIDS.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η παροχή έγκυρης και προσαρμοσμένης στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα πληροφόρησης, σε σχέση με την HIV λοίμωξη και το AIDS,

  • η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ως προς την αναγκαιότητα και τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV,

  • η εξάλειψη των στερεοτύπων και η καταπολέμηση του στίγματος γύρω από το HIV/AIDS.

     

Στολίζω την πόλη μου

Οι μαθητές του Β2 συμμετείχαν στη δράση με τίτλο "Στολίζω την πόλη μου" του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών. Από το Δήμο Σερρών διατέθηκαν 25  φυσικά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα τα οποία τοποθετήθηκαν κατά μήκος του πεζόδρομου της οδού Κ. Καραμανλή. Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στολίζοντας το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Δέντρο με θέμα την κλιματική αλλαγή και τα ανακυκλώσιμα υλικά. Η γιορτή πλαισιώθηκε από μουσική και τραγούδια σε εορταστική ατμόσφαιρα και στο τέλος ακολούθησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής. Συγχαρητήρια για την οργάνωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στον άοκνο Βιολόγο μας Σταύρο Κουταντώνη. Καλές γιορτές σε όλους!!

Πειραματικός Διαγωνισμός EUSO 2018

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 ομάδα μαθητών του 2ου ΓΕΛ συμμετείχε στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2018 που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών. Μελετήθηκαν στη Φυσική η πυκνότητα, η αντοχή και η συμπεριφορά των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένα τα διαστημόπλοια. Στη Χημεία οι μέθοδοι προώθησης των πυραύλων, η ενεργειακή αυτονομία των εποίκων σε ένα μακρινό πλούσιο σε μέταλλα πλανήτη, καθώς και η μελέτη των χαρακτηριστικών του νερού που βρέθηκε σε ένα "φιλόξενο" πλανήτη και στη Βιολογία η κάλυψη των διατροφικών αναγκών και των ενεργειακών απαιτήσεων των αστροναυτών. Συγχαρητήρια στους μαθητές για τη συμμετοχή τους και στους καθηγητές που προετοίμασαν την ομάδα, στον Χημικό του σχολείου μας Γιώργο Καβακλιώτη και στον Βιολόγο Σταύρο Κουταντώνη. 

Ενημέρωση από ΚΕΣΥΠ

Την Τρίτη 7/11/2017 οι μαθητές της Γ Λυκείου ενημερώθηκαν για θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού από τον Σύμβουλο Προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ Σερρών κ. Καρανικολό Απόστολο. Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να αποκτήσουν αυτογνωσία, να αναπτύξουν ενεργό ρόλο στην αναζήτηση πηγών πληροφοριών, να οργανώσουν τις προσπάθειές τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους διεκδικώντας το δικό τους χώρο στο κοινωνικό γίγνεσθαι. 

Η παρουσίαση βρίσκεται εδώ.

Χρήσιμες ιστοσελίδες

ΚΕΣΥΠ Σερρών

Mysep

Το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο ΑSPnet UNESCO στο 2ο ΓΕΛ Σερρών

Την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 14:30 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας η 1η συνάντηση των συντονιστών καθηγητών των Λυκείων του Δικτύου Συνεργαζόμενων σχολείων ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Εθνική Συντονίστρια κ. Βέρα Δηλάρη, η οποία συντόνισε τη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Συργιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ότι το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2017 στο 2ο ΓΕΛ Σερρών. Συντονιστής καθηγητής του σχολείου μας είναι ο κ. Κουταντώνης Σταύρος. Στην οργανωτική επιτροπή του συμποσίου συμμετέχουν οι καθηγήτριες του 2ου ΓΕΛ Τσιαούση Κωνσταντίνα, Κουρτίδου Νανά, Ζουρνατζή Τάνια, Τερζούδη Λία και Χρήτη Αρετή.
Το θέμα του 4ου Μαθητικού Συμποσίου είναι: «Συνυπάρχω - Συνανήκω - Συμπορεύομαι». Πιο συγκεκριμένα:

α) Συνυπάρχω: Πολυπολιτισμικότητα και αντίληψη Κοσμοπολιτισμού. Διαχείριση και Προβλήματα που εμποδίζουν τη συνύπαρξη.

β) Συνανήκω: Θεσμοί και Οργανισμοί που προάγουν τη συνύπαρξη.

γ) Συμπορεύομαι: Ο ρόλος του εθελοντισμού, των ΜΚΟ, της Εκπαίδευσης, της Τέχνης, των ΜΜΕ και του Διαδικτύου.

Η 2η  Συνάντηση των συντονιστών καθηγητών των Λυκείων του Δικτύου Συνεργαζόμενων σχολείων ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στην έδρα του 2ου ΓΕΛ Σερρών.