Προσφορά Αγάπης

Προσφορά αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τους μαθητές του σχολείου μας που συγκεντρώνουν τρόφιμα για οικογένειες της πόλης μας που έχουν ανάγκη. Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κα. Χρύσα Βλάικου. Καταληκτική ημερομηνία για τη συλλογή τροφίμων ορίζεται η Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018.

Πρόσκληση για σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών

Η Διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών, με την ιδιότητα του Προέδρου του Σχολικού Συμβουλίου του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών, σας προσκαλεί στη συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου του 2ουΓενικού Λυκείου Σερρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ. στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Το έγγραφο της πρόσκλησης βρίσκεται εδώ.

Πρόσκληση για σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών

Η Διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών, με την ιδιότητα του Προέδρου του Σχολικού Συμβουλίου του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών, σας προσκαλεί στη συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου του 2ουΓενικού Λυκείου Σερρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 13.30 στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Αγιασμός

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός την Τρίτη 11/9/2018 στις 8:30 στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών. Η Διευθύντρια κα. Βασιλική Κούλα καλωσόρισε τους μαθητές όλων των τάξεων που επανήλθαν στους γνώριμους χώρους του σχολείου και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και επιτυχίες. Την παράσταση έκλεψαν οι περσινοί απόφοιτοι και νυν φοιτητές που "πλημμύρισαν" την αυλή του σχολείου με διάθεση νοσταλγίας. Μετά το πέρας του Αγιασμού αναγνώστηκαν μηνύματα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019. Καλή σχολική χρονιά!

 

Αγιασμός – Ανακοίνωση

Την Τρίτη 11/09/2018 θα γίνει ο Αγιασμός στο 2ο ΓΕΛ Σερρών στις 08:30 π.μ.  Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν ένα τέταρτο νωρίτερα.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου το σχολείο θα είναι ανοιχτό για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών και την παραλαβή των κωδικών ασφαλείας.Continue reading

Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης για το σχολικό έτος 2018-2019

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. - ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 14η Μαΐου και ώρα 10:00 έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis). Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους το οποίο δε διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή
του κατά το νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο εγγραφής μπορείτε να ανατρέξετε στην σχετική ενημερωτική εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ.

 

Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών-τριων ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ 2018

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η ορθή επανάληψη της προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 ως προς την παράγραφο 11 και το Υπόδειγμα «4» ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης, όπως η διαδικασία συμπλήρωσης της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης που θα γίνεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 10 Μαΐου 2018 (σφραγίδα ταχυδρομείου).


Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών-τριων ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ

Ενημέρωση για τη διαχείριση του άγχους

Την Παρασκευή 27/04 οι μαθητές της Γ Λυκείου ενημερώθηκαν για τη διαχείριση του άγχους ενόψει της συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Όσο πλησιάζουν οι εξετάσεις το άγχος των εφήβων κορυφώνεται. Αποτελεί τον πιο ύπουλο εχθρό των μαθητών και ενεργοποιείται κυρίως από αρνητικές σκέψεις που σχετίζονται με τον φόβο της αποτυχίας. Ο έφηβος ανησυχεί ιδιαίτερα για τη διαδικασία της εξέτασης και σκέφτεται πως εάν αποτύχει θα απογοητεύσει τους γονείς του καθώς δεν θα έχει κατορθώσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές της Γ Λυκείου ενημερώθηκαν για στρατηγικές χειρισμού του άγχους εστιάζοντας στη διατροφή, στις αναπνοές, στον ύπνο, στην οργάνωση του χρόνου και στη θετική σκέψη.

Το πείραμα του Ερατοσθένη

Το 2ο ΓΕΛ Σερρών συμμετείχε στο πείραμα του Ερατοσθένη που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018. Χρησιμοποιώντας ράβδους και χάρακες, οι μαθητές του Β1 μέτρησαν την περιφέρεια του πλανήτη υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Σταύρου Κουταντώνη και Γιώργου Καβακλιώτη. «Θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη μέτρηση έχει τεράστια αξία, όχι μόνο επιστημονική αλλά και εκπαιδευτική, καθώς συνδυάζει γεωγραφία, μαθηματικά, φιλοσοφία, φυσικές επιστήμες, προχωρήσαμε με τους μαθητές στην επανάληψη της διαδικασίας που ακολούθησε ο Ερατοσθένης», δήλωσε ο κ. Σωτήρης Μανδηλιώτης, υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Σερρών και ένας από τους διοργανωτές του πειράματος. 

«Ήταν κάτι σπουδαίο για εμάς να επαναλάβουμε αυτό το τόσο σημαντικό πείραμα. Χαρήκαμε πολύ όταν ενημερωθήκαμε ότι θα γίνει», είπε στην εφημερίδα "Τα Νέα" η μαθήτρια του σχολείου μας Άννα Γρούνα.

Η είδηση στην εφημερίδα "Τα Νέα"

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5529476/to-peirama-toy-eratosthenh-2-300-xronia-meta/#6