200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 – «Βουβός» τηλε-εορτασμός

Πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων 2020-2021: «200 χρόνια από το 1821». Ο «βουβός» τηλε-εορτασμός αποτελεί την πρώτη δράση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος. Την 1η μέρα του 2021 τιμούμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με την «ηχηρή απουσία» των μαθητριών και μαθητών από το σχολείο μας.

 

Το 2ο ΓΕΛ Σερρών καλωσορίζει το 2021 τιμώντας την Επανάσταση του 1821 και επιλέγει τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη για να προτρέψει στη θύμηση και στην ζωοδότρα δύναμή της. Η θύμηση άλλωστε είναι και αυτή που μπορεί να υπογραμμίσει τον ισχυρό συμβολισμό: η Επανάσταση ως η διαδικασία που οδήγησε στην απελευθέρωση του ελληνικού έθνους το 1821 μπορεί και το 2021 να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις μαθήτριες και τους μαθητές όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για να αντιμετωπίσουν με υψηλό φρόνημα τις προκλήσεις που αναδύθηκαν δυσθεώρητες τη χρονιά που πέρασε και αποτελούν εκκρεμότητες για τη χρονιά που ανέτειλε.

 

Το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο ΑSPnet UNESCO στο 2ο ΓΕΛ Σερρών

Την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 14:30 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας η 1η συνάντηση των συντονιστών καθηγητών των Λυκείων του Δικτύου Συνεργαζόμενων σχολείων ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Εθνική Συντονίστρια κ. Βέρα Δηλάρη, η οποία συντόνισε τη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Συργιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ότι το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2017 στο 2ο ΓΕΛ Σερρών. Συντονιστής καθηγητής του σχολείου μας είναι ο κ. Κουταντώνης Σταύρος. Στην οργανωτική επιτροπή του συμποσίου συμμετέχουν οι καθηγήτριες του 2ου ΓΕΛ Τσιαούση Κωνσταντίνα, Κουρτίδου Νανά, Ζουρνατζή Τάνια, Τερζούδη Λία και Χρήτη Αρετή.
Το θέμα του 4ου Μαθητικού Συμποσίου είναι: «Συνυπάρχω - Συνανήκω - Συμπορεύομαι». Πιο συγκεκριμένα:

α) Συνυπάρχω: Πολυπολιτισμικότητα και αντίληψη Κοσμοπολιτισμού. Διαχείριση και Προβλήματα που εμποδίζουν τη συνύπαρξη.

β) Συνανήκω: Θεσμοί και Οργανισμοί που προάγουν τη συνύπαρξη.

γ) Συμπορεύομαι: Ο ρόλος του εθελοντισμού, των ΜΚΟ, της Εκπαίδευσης, της Τέχνης, των ΜΜΕ και του Διαδικτύου.

Η 2η  Συνάντηση των συντονιστών καθηγητών των Λυκείων του Δικτύου Συνεργαζόμενων σχολείων ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στην έδρα του 2ου ΓΕΛ Σερρών.