Journey to Hope

Η τρίτη  συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Journey to Hope» πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μersin της Τουρκίας από 24 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. Το 2ο ΓΕΛ Σερρών συμμετείχε στη συνάντηση αυτή με τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας: Ντίνα Τσιαούση, υποδιευθύντρια του 2ου ΓΕΛ, Νόνη Μανούκη, Χρήστο Τσαλμπούρη και Αρετή –Μαρία Χρήτη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, όλοι οι καθηγητές  και των τεσσάρων συνεργαζόμενων σχολείων (Riesi Σικελία, Σέρρες Ελλάδα, Karaman Τουρκία, Mersin Τουρκία), συμμετείχαν σε L.T.T. (Learning Teaching Training) Activities.

Οι καθηγητές των τεσσάρων σχολείων συζήτησαν για το χρονοδιάγραμμα και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει για την υλοποίηση του προγράμματος. Ακούσαμε μια μαθήτρια δημοτικού, πρόσφυγα από τη Συρία, είχαμε μία  διήμερη παρουσίαση – μάθημα – ενημέρωση από Τούρκο καθηγητή Πανεπιστημίου, υπεύθυνο και για ευρωπαϊκά προγράμματα, συνεργαζόμενο με οργανισμούς του Ο.Η.Ε. Επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στην  Καππαδοκία, τη Σελεύκεια και το περίφημο σπήλαιο «με τη λίμνη του καθρέφτη».

Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων είναι:

4η συνάντηση Σέρρες Ελλάδα Φεβρουάριος  2019

5η συνάντηση Karaman Τουρκία Απρίλιος 2019

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους Τούρκους συναδέλφους μας για την όμορφη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία τους.

Η ιστοσελίδα του προγράμματος βρίσκεται στη διεύθυνση

https://journeytohope.eu

Posted in Ευρωπαϊκά Προγράμματα.