Journey to Hope

Η δεύτερη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Journey to Hope» πραγματοποιήθηκε στην πόλη Riesi της Ιταλίας από 6 έως 10 Μαρτίου 2018. Το 2ο ΓΕΛ Σερρών συμμετείχε στη συνάντηση αυτή με τον συντονιστή και υπεύθυνο των προγραμμάτων Erasmus+ του σχολείου μας, Θανάση Αγγειοπλάστη, το μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας, Νόνη Μανούκη και 6 μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, όλοι οι μαθητές και των τεσσάρων συνεργαζόμενων σχολείων (Riesi Σικελία, Σέρρες Ελλάδα, Karaman Τουρκία, Mersin Τουρκία), συμμετείχαν σε L.T.T. (Learning Teaching Training) Activities. Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Σερρών συμμετείχαν στις δραστηριότητες αυτές ως εξής:

1) Literature: Poems about friendship and identity – Άρης Τσανακτσίδης

2) Traditional-Folk Clothes: Μαριέττα Παπαδοπούλου

3) Traditional Dance: Αδαμαντία Παραστατίδου

4) Dish: Traditional recipe: Παναγιώτα Δαλγκίτση

5) Folk Festivals: Μελίνα Επανωμύτη

6) Traditional Song: Κώστας Τσιπίδης

Οι καθηγητές των τεσσάρων σχολείων συντόνισαν και επέβλεψαν τις δραστηριότητες αυτές και συζήτησαν για το χρονοδιάγραμμα και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει για την υλοποίηση του προγράμματος. Επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο Mazzarino, Ακράγαντα και Κατάνια.

Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων είναι:

3η συνάντηση Mersin Τουρκία Οκτώβριος 2018

4η συνάντηση Σέρρες Ελλάδα Απρίλιος 2019

5η συνάντηση Karaman Τουρκία Ιούνιος 2019

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριές μας για την εργατικότητα, τη συνεργασία, τη ζωντάνια και την κοινωνικότητα που επέδειξαν κατά τη συνάντηση αυτή.

Posted in Ευρωπαϊκά Προγράμματα.