ERASMUS+ Useful methods to combat violence in schools

Το 2ο ΓΕΛ Σερρών στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Erasmus +  με τίτλο ERASMUS+ Useful methods to combat violence in schools πήρε μέρος στην 3η  κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε από τις 9-09- 2019 έως 14-09- 2019 στην πόλη Kaunas της Λιθουανίας.  Στη συνάντηση συμμετείχαν από το 2ο  ΓΕΛ  Σερρών ο συντονιστής του προγράμματος κος Θανάσης Αγγειοπλάστης και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας  η κα Μαγδανοζίδου Βικτωρία κλ. ΠΕΟ2, η κα  Μανούκη Νόνη κλ. ΠΕ06 και η κα Ταχτσίδου Γεσθημανή κλ. ΠΕ06. Συμμετείχαν επίσης καθηγητές και καθηγήτριες από τη Βουλγαρία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σικελία και Τουρκία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι καθηγητές των έξι σχολείων συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με την υλοποίηση του προγράμματος και των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει στις  προηγούμενες κινητικότητες.

 Πραγματοποιήσαμε ομαδικές ασκήσεις ( π.χ. «Μορφές και αιτίες της επίδειξης βίαιας συμπεριφοράς στο σχολείο», «Το σχολείο του μέλλοντος: Τάσεις και προκλήσεις» ), παρουσιάσαμε, κάθε συμμετέχουσα χώρα, το περιοδικό του προγράμματος, την  ιστοσελίδα του Project, συζητήσαμε για δραστηριότητες σε C4 γα τις επόμενες συναντήσεις. Επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στην παλιά πόλη  Κάουνας , στην πρωτεύουσα Βίλνους ( Λιθουανική Βουλή –Seimas-, παλιά πόλη στο Βίλνους, καθεδρικό ναό, μουσεία), το Plokščiai ( το Σχολείο Plokščiai , την παλιά πόλη Plokščiai), το Šakiai (επίσκεψη στον δήμαρχο του Šakiai , παρακολούθηση μουσικοχορευτικού με  θέμα «Ο γάμος της αράχνης»), το Lukšiai (Μουσείο Zanavykai), επίσκεψη της βίλας του Zypliai., επίσκεψη της κατοικίας Gelgaudiškis , συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το κυνήγι θησαυρού του Ναπολέοντος» στην έπαυλη Kiduliai, επίσκεψη στο κελάρι «Vilkenta».

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους Λιθουανούς συναδέλφους μας για την τέλεια διοργάνωση και τη υπέροχη και αξέχαστη φιλοξενία τους .

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019 στη Σικελία.

Posted in Ευρωπαϊκά Προγράμματα.