Το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο ΑSPnet UNESCO στο 2ο ΓΕΛ Σερρών

Την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 14:30 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας η 1η συνάντηση των συντονιστών καθηγητών των Λυκείων του Δικτύου Συνεργαζόμενων σχολείων ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Εθνική Συντονίστρια κ. Βέρα Δηλάρη, η οποία συντόνισε τη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Συργιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ότι το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2017 στο 2ο ΓΕΛ Σερρών. Συντονιστής καθηγητής του σχολείου μας είναι ο κ. Κουταντώνης Σταύρος. Στην οργανωτική επιτροπή του συμποσίου συμμετέχουν οι καθηγήτριες του 2ου ΓΕΛ Τσιαούση Κωνσταντίνα, Κουρτίδου Νανά, Ζουρνατζή Τάνια, Τερζούδη Λία και Χρήτη Αρετή.
Το θέμα του 4ου Μαθητικού Συμποσίου είναι: «Συνυπάρχω - Συνανήκω - Συμπορεύομαι». Πιο συγκεκριμένα:

α) Συνυπάρχω: Πολυπολιτισμικότητα και αντίληψη Κοσμοπολιτισμού. Διαχείριση και Προβλήματα που εμποδίζουν τη συνύπαρξη.

β) Συνανήκω: Θεσμοί και Οργανισμοί που προάγουν τη συνύπαρξη.

γ) Συμπορεύομαι: Ο ρόλος του εθελοντισμού, των ΜΚΟ, της Εκπαίδευσης, της Τέχνης, των ΜΜΕ και του Διαδικτύου.

Η 2η  Συνάντηση των συντονιστών καθηγητών των Λυκείων του Δικτύου Συνεργαζόμενων σχολείων ΑSPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στην έδρα του 2ου ΓΕΛ Σερρών.

 

                  

Posted in Δραστηριότητες, Πολιτιστικές.